5 Αύγουστος 2020, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2020, 15:59

Η Γερμανία έδωσε ανάσα στον τουρισμό της Τουρκίας

  • Η Γερμανία έδωσε ανάσα στον τουρισμό της Τουρκίας
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Την μερική άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που ισχύει για την Τουρκία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με αυτόν τον τρόπο έδωσε ανάσα στον τουρκικό τουρισμό που πιέζεται ασφυκτικά, παρόλο που στη χώρα καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων.

Από τους περιορισμούς που ισχύουν για όσους επιστρέφουν από την Τουρκία έως και το τέλος Αυγούστου πλέον εξαιρούνται τέσσερις περιοχές: Αττάλεια, Σμύρνη, Αϊδίνιο και Μούγλα.

Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι εντός 48 ωρών πριν από την επιστροφή στην Γερμανία οι ταξιδιώτες να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος, που ανέρχεται σε 15-30 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι αυτοί που επιστρέφουν στην Γερμανία από τις υπόλοιπες περιοχές της Τουρκίας θα πρέπει είτε να τεθούν σε 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, είτε να υποβληθούν σε τεστ μετά την άφιξή τους, είτε να παρουσιάσουν πρόσφατο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Deutche Welle σχολιάζει ότι η μερική άρση της γερμανικής ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία είναι αποτέλεσμα των επαφών που είχαν τον περασμένο μήνα στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Τουρισμού Νουρί Ερσόι.