5 Αύγουστος 2020, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2020, 15:14

Σέρρες: Κατέρρευσε η κεντρική γέφυρα του Αγγίτη (φωτο)

  • Σέρρες: Κατέρρευσε η κεντρική γέφυρα του Αγγίτη (φωτο)
    (Φωτ.: serraikanea.gr)

Τμήμα της γέφυρας του ποταμού Αγγίτη, στην περιοχή του Μαυρόλοφου του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών, κατέρρευσε χθες το βράδυ χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημιές.

Η γέφυρα, που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούσε τους αγρότες, καθώς δεν ένωνε αστικές περιοχές, κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Από τότε δεν έγιναν κάποιες εκτεταμένες εργασίες συντήρησης.


(Φωτ.: serraikanea.gr)

«Σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας γιατί το συμβάν έγινε το βράδυ και δεν υπήρχε κυκλοφορία. Η γέφυρα εξυπηρετούσε κυρίως τον αγροτικό κόσμο του κάμπου, οι οποίοι τώρα θα πρέπει να κάνουν μια μικρή παράκαμψη και να χρησιμοποιούν τη νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Αναφέρθηκε δε στις δυσκολίες συντήρησης που παρουσιάζουν πολλά μεταπολεμικά έργα, και ειδικότερα οι γέφυρες, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες τόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση.

  • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.