5 Αύγουστος 2020, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Αύγουστος 2020, 12:15

Η Γενοκτονία των Ποντίων στην ημερίδα εργασίας των τριτοβάθμιων παγκόσμιων εθνικοτοπικών οργανώσεων

  • Η Γενοκτονία των Ποντίων στην ημερίδα εργασίας των τριτοβάθμιων παγκόσμιων εθνικοτοπικών οργανώσεων
    (Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σήμερα, από τις 16:00 έως τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ημερίδα εργασίας των τριτοβάθμιων παγκόσμιων εθνικοτοπικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκειά της θα αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές δομές του απόδημου ελληνισμού καθώς και την προετοιμασία ενός παγκόσμιου συνεδρίου το καλοκαίρι του 2021.

Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Η ημερίδα εργασίας έχει αποκλειστικά εσωτερικό χαρακτήρα και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή εκπροσώπων της ομογένειας από Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη, Κύπρο και Ελλάδα. Θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός», την Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και την Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης το μέλος της ΔΙΣΥΠΕ Παναγιώτης Ιασωνίδης από τη Μελβούρνη θα μιλήσει για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, ενώ αργότερα ο Βασίλης Μωυσίδης από την Ελλάδα για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

  • Με πληροφορίες από doryforos.org και webradio.ert.gr