4 Αύγουστος 2020, 22:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2020, 22:16

ΟΑΣΘ: 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 10 Αυγούστου

  • ΟΑΣΘ: 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 10 Αυγούστου
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τετράωρη στάση εργασίας προγραμματίζουν για τη Δευτέρα 10 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ζητώντας την καταβολή των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας.

Το ΔΣ του συνδικάτου των εργαζομένων αποφάσισε να κάνει τη στάση από τις 05:00 έως τις 09:00.

Ο ΟΑΣΘ απέστειλε σχετικό εξώδικο στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, όρισε την πρώτη στάση εργασίας για την επόμενη εβδομάδα ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για νέα διαβούλευση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι «αύριο, μεθαύριο θα γίνει σχετική ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων για να αποφασιστεί η διενέργεια επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του αρμόδιου υπουργείου στα αιτήματα των εργαζομένων».

Πάντως, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσερμενίδη, ήδη υπήρξε επικοινωνία με τον ΓΓ Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και δόθηκε η υπόσχεση ότι μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ απόφαση για την καταβολή των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ που προβλέπεται στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία έληξε τον Ιούνιο, αλλά δεν καταβάλλονται από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.