4 Αύγουστος 2020, 16:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2020, 16:48

Τα SMS μπορεί να επιστρέψουν!

  • Τα SMS μπορεί να επιστρέψουν!
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αποτελέσουν οδηγό για την κυβέρνηση προκειμένου να υιοθετήσει νέα μέτρα ή να επαναφέρει τα παλιά στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ένα από τα παλιά μέτρα που δεν αποκλείεται να επιστρέψει, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, είναι η αποστολή SMS.

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» είπε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών– ο ιός θα υποχωρήσει.»

Αν όλοι φοράμε μάσκα όλα θα πάνε καλά
«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επεσήμανε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, είπε απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα.

«Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», τόνισε και επεσήμανε ότι «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».