4 Αύγουστος 2020, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2020, 13:49

Ποια είναι τα μέλη της συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική

  • Ποια είναι τα μέλη της συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική
    Μέρος των κλοπιμαίων που κατασχέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο ανδρών που συνελήφθησαν για κατά συρροή κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων – ο ένας κατηγορείται για αρχηγικό ρόλο στη συμμορία που περιλαμβάνει δύο ακόμα άτομα που αναζητούνται με ένταλμα σύλληψης.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Άγιο Δημήτριο και Καλλιθέα.

Η συμμορία είχε διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Τα μέλη της πλησίαζαν τους ηλικιωμένους λέγοντας ότι είναι τεχνικοί της ΔΕΗ ή υπάλληλοι του δήμου. Άλλες φορές έμπαιναν στα σπίτια τους προσποιούμενοι τους ενοικιαστές ή λέγοντας ότι θέλουν να δωρίσουν φυτά.

Όσο ο ένας απασχολούσε τον ηλικιωμένο κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του, ο άλλος αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις είχαν καταφέρει να πείσουν τα θύματά να συγκεντρώσουν ό,τι αξίας είχαν στο σπίτι τους σε αλουμινόχαρτο ή σε ξύλινη επιφάνεια, για να μην καταστραφούν από τις εργασίες που προφασίζονταν ότι θα έκαναν.

Η δικογραφία περιλαμβάνει εννέα περιπτώσεις κλοπών σε Άλιμο, Βούλα, Χολαργό, Χαλάνδρι και Αγία Βαρβάρα, με λεία που ξεπερνά τα 103.000 ευρώ.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων γίνεται προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες για τη δράση τους. Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν στο 210 9690800 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και στο 210 6411111.