4 Αύγουστος 2020, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2020, 17:04

Ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης για τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

  • Ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης για τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
    (Φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)

Την ιδιαίτερη συγκίνησή του για τη συμμετοχή του στην επικείμενη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας τον Δεκαπενταύγουστο εξέφρασε ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης (Τσαφταρίδης). Ο ποντιακής καταγωγής μητροπολίτης, ο οποίος γεννήθηκε στον Άγιο Κήρυκο της Ζακύνθου αλλά κατάγεται από τη Σεβάστεια, τέλεσε την Αρχιερατική Λειτουργία την Κυριακή 2 Αυγούστου στο ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω και μετέφερε στο nyxthimeron.com τα συναισθήματά του για τη συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή του Πόντου.

«Παιδιόθεν επιποθώ και νοσταλγώ αυτή την "επιστροφή". Και νά που τώρα έφθασε η ευλογημένη ώρα» λέει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιλογή της ταπεινότητάς μου εκ μέρους της ΑΠΘ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, να συμμετάσχω τον Δεκαπενταύγουστο στην επαναλειτουργία της περιώνυμης Μονής Παναγίας Σουμελά. Τον ευχαριστώ από βάθους αγαλλομένης καρδίας και θα τον ευγνωμονώ διά βίου.

»Η πρόσκληση αυτή περιποιεί τιμή πρωτίστως στο δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας, στο οποίο υπάγομαι. Ήδη προγεύομαι της χαράς να βρεθώ στη γη των προγόνων μου και προσκυνητής ν' αφουγκρασθώ τον αχό των Αγίων Πόθων και Παθών τους. 

»Παιδιόθεν επιποθώ και νοσταλγώ αυτή την "επιστροφή". Και νά που τώρα έφθασε η ευλογημένη ώρα. Θα είναι σαν να επιστρέφουν εκεί οι προπάτορές μου, κυρίως ο μακαριστός προπάππος μου Δαμιανός Τσαφταρίδης (ιερέας στα Μουζαμάνα Τραπεζούντας) και πάντες οι συν αυτώ» καταλήγει η δήλωση του μητοπολίτη Ζάμπιας Ιωάννη.

  • Με πληροφορίες από το nyxthimeron.com.