4 Αύγουστος 2020, 12:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2020, 13:10

Ανασχηματισμός με δύο αναβαθμίσεις και τρία νέα πρόσωπα

  • Ανασχηματισμός με δύο αναβαθμίσεις και τρία νέα πρόσωπα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Λειτουργικές βελτιώσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Μαξίμου, έκανε ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα, με αιχμή το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς οι βασικές αλλαγές επικεντρώνονται στο υπουργικό σχήμα που θα υποβάλει τις ελληνικές προτάσεις στις Βρυξέλλες.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική.

Επίσης, ο Νίκος Παπαθανάσης αναβαθμίζεται από υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η θέση του Δημήτρη Κράνη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο οποίος παραιτήθηκε από υφυπουργός, καταργήθηκε, δεν υπάρχει καμία αποχώρηση ή αντικατάσταση, αλλά μπαίνουν τρία νέα πρόσωπα, σε θέσεις υφυπουργών. Πρόκειται για τους:

  • Παναγιώτη Τσακλόγου, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Ζωή Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, στη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας.
  • Νίκο Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι στόχος των «λειτουργικών βελτιώσεων είναι: η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων, η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος, η οργανωτική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας, και η προστασία του περιβάλλοντος ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.