4 Αύγουστος 2020, 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Αύγουστος 2020, 10:19

Κορονοϊός: Εστίες μετάδοσης οι γάμοι, ανησυχία για την Αττική

  • Κορονοϊός: Εστίες μετάδοσης οι γάμοι, ανησυχία για την Αττική
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Οι 66 νέες λοιμώξεις που επιβεβαιώθηκαν στην Αττική τα τελευταία τρία 24ωρα, αλλά και οι συρροές κρουσμάτων εξαιτίας των γάμων, έχουν θέσει σε επιφυλακή τις υγειονομικές Αρχές, που ήδη έχουν προειδοποιήσει ότι ο Αύγουστος αναμένεται να είναι ένας δύσκολος μήνας.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα στην Αττική.

Με δεδομένο ότι το σύνολο των νέων κρουσμάτων ήταν 77, εκ των οποίων τα 10 εισαγόμενα, γίνεται εμφανές ότι μεγάλο ποσοστό των νέων περιστατικών αφορούσε στο αστικό κέντρο.

Το πρόβλημα ενδεχομένως να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς η αύξηση των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στην πρωτεύουσα συμπίπτει με την καθιερωμένη έξοδο των Αθηναίων σε προορισμούς διακοπών.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον τέσσερις γάμοι έχουν συνδεθεί με τον κορονοϊό, μετά από νέο κρούσμα στη Λάρισα. Καλεσμένος σε τελετή που έγινε στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε θετικός στον ιό και πλέον αναμένεται η ιχνηλάτηση, ενώ ανησυχία υπάρχει για ενδεχόμενη διασπορά.

Συναγερμός είχε σημάνει τις προηγούμενες ημέρες για γάμους σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ενώ τη Δευτέρα έγινε γνωστό και ανάλογο συμβάν στην Αλεξανδρούπολη. Από τα χθεσινά κρούσματα, στον Έβρο καταγράφηκαν εννέα, όλα συνδέονται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν επτά κρούσματα, εκ των οποίων τα δύο συνδέονται με γάμο στους Αμπελόκηπους – με την ίδια τελετή συνδέεται και ένα κρούσμα που εντοπίστηκε στην Πέλλα.

«Ο Αύγουστος μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων, και τον Αύγουστο υπάρχει το μέγιστο της μετακίνηση για τις καλοκαιρινές διακοπές. Υπάρχουν οι συγκεντρώσεις, υπήρξε πρόβλημα με τις συναυλίες, υπάρχει πρόβλημα με τους γάμους, καθώς και τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς.