3 Αύγουστος 2020, 23:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Αύγουστος 2020, 22:25

Μπάμπης Κεμανετζίδης και Χρήστος Καλιοντζίδης περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο στούντιο (βίντεο)

  • Μπάμπης Κεμανετζίδης και Χρήστος Καλιοντζίδης περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο στούντιο (βίντεο)

Εν μέσω καλοκαιριού, και σε μια περίοδο που δεν πραγματοποιούνται ποντιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για να μην εξαπλωθεί η πανδημία, δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να πιουν καφέ και να ανταλλάξουν τα νέα τους. Όμως το μεγάλο πάθος τους για την ποντιακή μουσική τούς οδήγησε στο στούντιο, προκειμένου να ηχογραφήσουν ένα κομμάτι το οποίο έγινε viral στo facebook.

Ο λόγος για τον Μπάμπη Κεμανετζίδη και τον Χρήστο Καλιοντζίδη.

Οι καλλιτέχνες συναντήθηκαν στο στούντιο του Μπ. Κεμανετζίδη όπου γυρίζονται τα επιτυχημένα βίντεο «Mk Red Box», και η ποντιακή λύρα πήρε φωτιά.

Αυτό το διάστημα ο Μπάμπης Κεμανετζίδης ετοιμάζει κάποια νέα ποντιακά τραγούδια και οργανώνει τις νέες του εκπομπές, ενώ ο Χρήστος Καλιοντζίδης συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα σε μια μαγνητοσκοπημένη συναυλία στο Χουδέτσι Ηρακλείου για λογαριασμό του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» (υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιρλανδού μουσικού Ρος Ντέλι, με εξειδίκευση στην κρητική λύρα και το αφγανικό ραμπάμπ).

«Παρουσίασα αποσπάσματα από τη μουσική ενότητα "Πρώτη ύλη" καθώς και άλλα ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια. Επίσης παίξαμε από κοινού μια ορχηστρική μελωδία με δυο μουσικούς με καταγωγή από την Κρήτη, τον Χρήστο Ντούνη (Ψαράκη) στη λύρα και τον Μιχάλη Σταυρουλάκη στο λαούτο. Στο νταούλι ήταν ο Χρήστος Ασλανίδης» ανέφερε στο pontos-news.gr ο Χρ. Καλιοντζίδης.

Η συναυλία, όπως μας είπε, θα μεταδοθεί τόσο διαδικτυακά από το κανάλι του εργαστηρίου «Λαβύρινθος», από τον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και την ΕΡΤ.


Από τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία στο Χουδέτσι Ηρακλείου (φωτ.: Χρ. Καλιοντζίδης)