Η Κύπρος έριξε την Ελλάδα μία ταξιδιωτική κατηγορία – Υποχρεωτικό το τεστ για κορονοϊό

  • Η Κύπρος έριξε την Ελλάδα μία ταξιδιωτική κατηγορία – Υποχρεωτικό το τεστ για κορονοϊό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Στην ταξιδιωτική κατηγορία Β –από την Α που ήταν μέχρι σήμερα– κατατάσσεται η Ελλάδα από τις κυπριακές Αρχές. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής, το υπουργείο Υγείας έλαβε την απόφαση μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η απόφαση ισχύει από τις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πέρα των αυξημένων ελέγχων που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι και τις 6 Αυγούστου και οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Οι Κύπριοι πολίτες, μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν κάνει εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Επιπλέον, απαιτείται απ’ όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (cyprusflightpass.gov.cy) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

  • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.