2 Αύγουστος 2020, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Αύγουστος 2020, 17:17

Πανδημία κορονοϊού: Ένας νεκρός στο «Σωτηρία» και κρούσματα σε στρατόπεδο στον Βόλο

  •  Θλιβερό ρεκόρ με 72 νεκρούς, 519 διασωληνωμένους – 2.581 τα νέα κρούσματα
    (Φωτ.: sotiria.gr)

Όλο και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τρεις πόλεις να έχουν το μεγαλύτερο επιβεβαιωμένο ιικό φορτίο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχασε τη ζωή του από τη νόσο Covid-19, ακόμα ένας άνθρωπος, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον τέσσερα κρούσματα στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, του Βόλου.

Ο συνάνθρωπός μας που κατέληξε νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», από το Σάββατο 1 Αυγούστου ενώ προηγουμένως νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ήταν 69 ετών και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Με το θάνατό του, οι νεκροί από SARS-CoV-2 στην Ελλάδα ανέρχονται στους 207.

Τι ξέρουμε για τα κρούσματα στο Στεφανοβίκειο
Ο πρώτος θετικός στρατιώτης εντοπίστηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου. Έκανε το τεστ όταν εμφάνισε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Όπως ήταν φυσικό και παρά το ότι στο στρατόπεδο τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, υποβλήθηκαν σε τεστ όλοι οι στρατιώτες.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι από τη διαδικασία των τεστ προέκυψαν άλλα τρία κρούσματα.

Εντατικοί έλεγχοι στα νησιά
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊο. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις και έγιναν συλλήψεις.

Στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 παραθαλάσσια μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα παραθαλάσσια μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής.

Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.