1 Αύγουστος 2020, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2020, 22:38

ΗΠΑ: Επανεκκίνηση εργασιών τη Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

  • ΗΠΑ: Επανεκκίνηση εργασιών τη Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν
    Στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν μεταφέρθηκε ήδη γερανός για την επανέναρξη των εργασιών (φωτ.: «Εθνικός Κήρυκας»)

Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ερχόμενη Δευτέρα για την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, αλλά και για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα… απραξίας ξεκινούν και πάλι οι εργασίες αποπεράτωσης του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη που είχαν παγώσει λόγω των άδειων ταμείων της Αρχιεπισκοπής.

Στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα τελέσει τον αγιασμό.

Το παρών στην τελετή θα δώσει και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην άρση του αδιεξόδου. Οι εργασίες θα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα εάν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού.

Ο ναός, που θεμελιώθηκε το 2014 και έχει σχεδιαστεί από τον Σαντιάγο Καλατράβα, βρίσκεται στη θέση της μικρής ομώνυμης εκκλησίας που καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Όταν ολοκληρωθεί το Εθνικό Προσκύνημα θα είναι το πλέον ορατό σύμβολο της Αγίας Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και του ελληνικού ιδεώδους στην Αμερική. Το Εθνικό Προσκύνημα είναι η αμερικανική μας Αγία Σοφία και ο αμερικανικός μας Παρθενώνας», δήλωσε πρόσφατα στον Εθνικό Κήρυκα ο Μιχάλης Ψαρρός, αντιπρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου.