1 Αύγουστος 2020, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2020, 21:38

Σύψας: Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό, εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα

  • Σύψας: Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό, εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Τα 110 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, με τα 60 από αυτά να εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, έχουν θέσει τις υγειονομικές Αρχές σε «κόκκινο συναγερμό», όπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. «Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα», προειδοποίησε.

Σύψας: Δεν επιτρέπονται η χαλάρωση και οι συνωστισμοί, και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε.

Μάλιστα, ο καθηγητής πρόσθεσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο δεύτερο κύμα θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά. «Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά», συμπλήρωσε.

Επιβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση άρχισε ήδη να εξετάζει πιο αυστηρά μέτρα, αλλά η δική του εκτίμηση είναι πως θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθούν. «Δεν θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας», κατέληξε.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα γίνει νέα αξιολόγηση της κατάστασης σε κυβερνητικό επίπεδο. Στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό (ο οποίος δεν αποκλείεται να στείλει μήνυμα στους πολίτες) θα λάβουν μέρος οι: Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κικίλιας.