1 Αύγουστος 2020, 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2020, 19:49

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για μάσκες και αποστάσεις

  • Στην Αττική τα 118 από τα 241 νέα κρούσματα κορονοϊού
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πρωτομηνιά με εντατικοποίηση των ελέγχων σε μέσα μαζικής μεταφοράς, λιμάνια, νησιά, συναυλίες και μπαρ, στον απόηχο της αυστηροποίησης των μέτρων για την περαιτέρω αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα, κλιμάκια της Τροχαίας έκαναν ελέγχους σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, σε στάσεις λεωφορείων, στα ΚΤΕΛ και στα ταξί.

Σε έντεκα επιβάτες αστικών λεωφορείων επιβλήθηκαν πρόστιμα για τη μάσκα, ενώ σε έξι λεωφορεία των ΚΤΕΛ που ελέγχθηκαν στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας οι επιβαίνοντες ήταν υπεράριθμοι και έτσι αποβιβάστηκαν μέχρι να τους παραλάβουν άλλα λεωφορεία.

Τους δικούς του ελέγχους κάνει από σήμερα και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία. Ήδη έχουν διαπιστωθεί εκατοντάδες παραβάσεις.

«Σαφάρι» και στα νησιά, με τα πλέον τουριστικά, όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη, να βρίσκονται στο επίκεντρο. Στη Νέα Καρβάλη επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, ενώ στη Χαλκιδική σφραγίστηκαν δύο μπαρ για 15 ημέρες.