1 Αύγουστος 2020, 14:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2020, 17:16

Καβάλα: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος

  • Κορονοϊός: 70 χιλιάδες δείγματα έχουν αναλυθεί στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα μετά από πληροφορίες για τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος. Ο ΕΟΔΥ έχει σφραγίσει από χθες το κτήριο ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 24 θετικά κρούσματα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ των υπόλοιπων εργαζομένων.

Στο εργοστάσιο φέρονται να εργάζονται συνολικά 120 άνθρωποι.

Τι ζητάει ο ΙΣΚ από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας
Νωρίτερα και μπροστά στον κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού είχε συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (ΙΣΚ). Με ανακοίνωσή του συστήνει προς όλους τους πολίτες της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να ακολουθήσουν τα μέτρα που προτείνει ο ΕΟΔΥ για τη μη μετάδοση του κορονοϊού.     

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΚ ζήτησε από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό μέσω των κινητών μονάδων, αλλά και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αναχαίτισή του.      

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της εξέλιξης του κορονοϊού στην περιοχή της Καβάλας και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Από τη δική μας μεριά», σημειώνει η πρόεδρος του ΙΣΚ, «θα συστήναμε επιπλέον προς όλους τους διοργανωτές διαφόρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που αυτές τις ημέρες γίνονται στην Καβάλα, είτε πρόκειται για το δήμο, είτε για ιδιώτες, να σκεφτούν πολύ σοβαρά την αναβολή τους καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως συναυλίες και λοιπές μουσικές εκδηλώσεις, με αυξημένη συνάθροιση του κόσμου αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης του ιού».