1 Αύγουστος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Αύγουστος 2020, 08:01

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο: Παραμένει η ζέστη, έρχονται και καταιγίδες

  • Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο: Παραμένει η ζέστη, έρχονται και καταιγίδες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Αρχικά αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Ωστόσο, από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη που τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από τις νυχτερινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.