31 Ιούλιος 2020, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2020, 21:22

Η ΕΕ συμφώνησε για 300 εκατ. δόσεις εμβολίου για την Covid-19

  • Εμβόλια για SARS-CoV-2: Η πρόκληση της κρυοσυντήρησης και κρυομεταφοράς
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Alex Plavevski)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε για λογαριασμό των 27 χωρών-μελών 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την Covid-19 που αναπτύσσει αυτήν την περίοδο η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι Βρυξέλλες διεξάγουν «εντατικές συνομιλίες» και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

«Μολονότι δεν γνωρίζουμε σήμερα ποιο εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, η Ευρώπη επενδύει σε μια σειρά διαφορετικών πολλά υποσχόμενων εμβολίων, που βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητές μας να αποκτήσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό», εξήγησε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Sanofi και η βρετανική GSK είχαν ανακοινώσει ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθούν με 2,1 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του εμβολίου τους, αφού έχουν επιλεγεί για να παράσχουν 100 εκατομμύρια δόσεις στους Αμερικανούς.

Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε την ανακοίνωση της Επιτροπής που «θα επιτρέψει σε κάθε χώρα-μέλος να παραγγείλει με ευνοϊκούς όρους το εμβόλιο, όταν υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις για την αποτελεσματικότητά του και την απουσία παρενεργειών».

  • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο / Φ.Γ.