31 Ιούλιος 2020, 10:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιούλιος 2020, 11:03

Γώγος: Γιατί εξαιρέθηκε η Εκκλησία από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

  • Γώγος: Γιατί εξαιρέθηκε η Εκκλησία από την υποχρεωτική χρήση μάσκας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Για το τι θα γίνει με τις εκκλησίες και γιατί εξαιρέθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ναούς αναφέρθηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο καθηγητής υπογράμμισε: «Επιτηρούμε αυτήν τη στιγμή τι θα γίνει με τις εκκλησίες. Ο λόγος που δεν μπήκε υποχρεωτικά η μάσκα, αν και η σύσταση παραμένει, είναι γιατί έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και υπάρχει μια εγκύκλιος από την Εκκλησία που περιγράφει λεπτομερέστερα τι θα γίνεται στις εκκλησίες, π.χ. πως θα υπάρχει άνθρωπος που θα ελέγχει φορώντας τη μάσκα του, και πως θα μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός σε αποστάσεις μέσα στην εκκλησία. 

»Άρα έχουμε εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις. Αν αυτό δεν συμβεί και αν η επιδημία επιδεινωθεί, φυσικά θα μπει και η εκκλησία στο ίδιο πλαίσιο – απλώς επειδή είναι επιτηρούμενος χώρος μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα. Ενδεχομένως της Παναγίας να χρειαστεί μάσκα, αλλά θα το δούμε ξανά το θέμα αυτό».

Αύξηση των κρουσμάτων
Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων, ο Χ. Γώγος είπε πως «αυτή η εποχή είναι των νέων και δεν μπορούν να περιοριστούν, γι’ αυτό αυτοί οι νέοι είναι που έχουν την κοινωνική ευθύνη ώστε να συμμορφωθούν, γιατί είναι αυτοί που μπορούν να διασπείρουν τη νόσο».

Παράλληλα, τόνισε πως «η ανάγκη της μάσκας έρχεται να καλύψει την αδυναμία τήρησης των αποστάσεων, που είναι ο ιδανικός τρόπος προφύλαξης από τον κορονοϊό».

  • Πηγή: skai.gr