30 Ιούλιος 2020, 16:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούλιος 2020, 16:52

Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού – Παράθυρο Μητσοτάκη για νέα μέτρα

  • Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού – Παράθυρο Μητσοτάκη για νέα μέτρα
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου επί τάπητος τέθηκαν όλες οι εξελίξεις, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι εξετάστηκε ιδιαιτέρως η κατάσταση στα αστικά κέντρα.

Παρά τη διάχυτη ανησυχία, βέβαια, διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των περιστατικών δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Τονίστηκε, όμως, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και η χρήση μάσκας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου έχει αποφασιστεί η ενίσχυση των ελέγχων.

«Εάν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις για την πανδημία, τρεις φορές την εβδομάδα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, και ο καθηγητής Κίμων Δρακόπουλος.