30 Ιούλιος 2020, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούλιος 2020, 14:10

Τσίπρας από την Κω: Μία διαφορά με την Τουρκία, η υφαλοκρηπίδα (βίντεο)

  • Τσίπρας από την Κω: Μία διαφορά με την Τουρκία, η υφαλοκρηπίδα (βίντεο)
    Ο Αλέξης Τσίπρας στην 80 Ανωτάτη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στην Κω (φωτ.: ΣΥΡΙΖΑ)

Το μήνυμα πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες έστειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από την Κω, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην 80ή Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Η Ελλάδα έχει μόνο μία διαφορά με την Τουρκία, «αυτή της υφαλοκρηπίδας, την οποία είμαστε έτοιμοι να την επιλύσουμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με διάλογο, όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, εξήρε «το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, το υψηλό φρόνημα των στρατιωτών και των αξιωματικών που επαγρυπνούν για να φυλάττουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της πατρίδας μας».

Ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα «οφείλει να έχει μία σαφή, αλλά και σταθερή ενεργητική εθνική στρατηγική, που να θέλει βεβαίως τον διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και να ξεκαθαρίζει τις κόκκινες γραμμές, αμυντικές και διπλωματικές, που είναι οι γραμμές αυτές που προκύπτουν από την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».