29 Ιούλιος 2020, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2020, 12:52

Στέφανος Χίος: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τους πυροβολισμούς

  • Στέφανος Χίος: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τους πυροβολισμούς
    Η είσοδος της πολυκατοικίας στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα του Στέφανου Χίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Στέφανος Χίος ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας δέχθηκε δύο σφαίρες από άγνωστο εκτελεστή που είχε στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Μιλώντας χθες στους αστυνομικούς, στην πρώτη του κατάθεση, ο δημοσιογράφος περιέγραψε τον δράστη που φορούσε κουκούλα λέγοντας ότι «τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα».

Ο δημοσιογράφος ήρθε τετ α τετ με τον επίδοξο δολοφόνο του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα που εκδίδει.

Στα φωτογραφικά καρέ που προέρχονται από κάμερα ασφαλείας ο δράστης φαίνεται σχεδόν να ακουμπά το αυτοκίνητο του Στέφανου Χίου μόλις εκείνο φτάνει έξω από την πολυκατοικία. Η εφημερίδα Μακελειό σημειώνει ότι υπάρχουν συνολικά τέσσερα βίντεο και τριάντα φωτογραφίες.

Στην κατάθεσή του ο Στέφανος Χίος είπε ότι δεχόταν απειλές για δημοσιεύματα που είχε κάνει. Επίσης, τόνισε ότι σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του, επειδή ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου –παρά το γεγονός ότι είχε ήδη δεχθεί δύο σφαίρες, στο λαιμό και στα πλευρά– κατάφερε να απωθήσει τον δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή με τη βοήθεια του συνεργού του.