29 Ιούλιος 2020, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2020, 10:59

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης, και για τα μέτρα για τον κορονοϊό

  • Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης, και για τα μέτρα για τον κορονοϊό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σειρά συσκέψεων πραγματοποιεί στη Μύκονο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί.

Στο επίκεντρο είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας αλλά και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη του κορονοϊού.

Στην υπό συγκρότηση αστυνομική υποδιεύθυνση Μυκόνου φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετήσουν σχεδόν 100 άτομα. Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά ζητώντας αύξηση των ελέγχων, ιδίως τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήδη είναι και τα πριβέ πάρτι σε βίλες, ένας φαινόμενο που συνεχίζεται φέτος με αμείωτη ένταση, παρά την πανδημία. Οι εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων τουριστών έχουν ήδη προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε τον περιορισμό του αριθμού των καλεσμένων στις βίλες. Δεν θα επιτρέπεται να είναι πάνω από 40 άτομα, ενώ η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να κάνει ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.