21 Μάιος 2014, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:14

Επιστολή γνωστού Πόντιου ηθοποιού για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Γενοκτονία Ποντίων: Έλλενοι επέθαναν

Πασίγνωστος Πόντιος ηθοποιός στέλνει επιστολή σε όλους τους απανταχού Πόντιους του κόσμου για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πολυαγαπημένοι μου, τεμετέρ, δηλαδή δικοί μας, σήμερα αυτή η επιστολή δεν έχει σκοπό πολιτικό, με την στενή  έννοια, αλλά περισσότερο οικουμενικό και είναι αφιερωμένη όχι στις εκλογές, αλλά αφιερώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής, στους δικούς μας που χάθηκαν, για να βρισκόμαστε εμείς εδώ και να ανταλλάσουμε απόψεις!


Απευθύνομαι στους ελεύθερους Πόντιους πατριώτες, αλλά και σ αυτούς που βρίσκονται στον οργανωμένο χώρο, σε συλλόγους, σε σωματεία, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και άλλα δικά μας οργανωμένα κοινωνικά σχήματα. Περισσότερο δε σ αυτούς που ηγούνται των οργανωμένων αυτών κοινωνιών, και τους παρακαλώ, οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι χώροι ενότητας, πολιτιστικής δραστηριότητας, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, και υποστήριξης, παρά χώροι πολιτικής αντιπαράθεσης και κομματικής εκμετάλλευσης, γιατί ο Πόντιος προϋπήρχε των κομμάτων και υπερίπταται αυτών, ως ένας ελεύθερος και περήφανος  δικέφαλος αετός, που παρατηρεί τα δρώμενα αφ υψηλού και χωρίς σκοπιμότητες, του είδους να βαριόμαστε να βλέπουμε κατά καιρούς πάντα στις 19 Μαϊου και το Δεκαπενταύγουστο, τη Παναϊας, να κουβαλάν, πολλά πολιτικά όντα, μέσα από συναισθήματα δήθεν ‘’φιλοποντιακά’’, τις μικροκομματικές τους συμπεριφορές, συμμετέχοντας υποκριτικά σ αυτές τις γιορτές των Αγίων αυτών ημερών, ως δήθεν συμμετοχή συμπαράστασης, στο αρχαίο αυτό δράμα των Ποντίων αδερφών, αλλά ο απώτερος σκοπός τους είναι η επιρροή πάνω στις Ποντιακές μας συνειδήσεις και το μάζεμα ψήφων για ίδιους σκοπούς!

Η Ποντιακή συνείδηση δεν τιθασεύεται, είναι ελεύθερη! Η Ποντιακή ψυχή είναι αντρεία και δεν θέλει κανενός την προστασία και την εποπτεία!

Ενας ελάχιστος φόρος τιμής σ’ αυτούς που έπεσαν θύματα της Τουρκικής θηριωδίας, αλλά και των τότε δήθεν συμμάχων των Ελλήνων, που έμειναν απαθείς στον σφαγιασμό χιλιάδων δικών μας προσφύγων!

Σας θυμόμαστε, σας θαυμάζουμε και θα σας αγαπάμε στους αιώνες, για πάντα.

19 του Μάη, ημέρα αγώνα για την αναγνώριση της δικιάς σας θυσίας.

Ημέρα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να πάρει θέση!

Παύλος Κοντογιαννίδης