29 Ιούλιος 2020, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2020, 12:20

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε μερική επιφυλακή η Πυροσβεστική σε 4 περιφέρειες

  • Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε μερική επιφυλακή η Πυροσβεστική σε 4 περιφέρειες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται σήμερα η Πυροσβεστική, καθώς με βάση το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε: Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοπόννησο (Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία) και Βόρειο Αιγαίο (Λέσβο, Χίο).

Στις συγκεκριμένες περιφέρειες το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος είναι από τις 7:30 σε μερική επιφυλακή.

Επίσης, έχει τεθεί σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο που προβλέπει την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθή» σημεία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας.

Οι δε πολίτες παρακαλούνται σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 ή να καλούν στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.