29 Ιούλιος 2020, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2020, 08:12

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου

  • Κορονοϊός: Μέτρα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο εξετάζει η κυβέρνηση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σχεδόν σε όλους τους κλειστούς χώρους, πλην των ναών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι υγειονομικές Αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαιτέρως των «ορφανών», στα αστικά κέντρα, κυρίως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, μετά τα σουπερμάρκετ, από σήμερα η μάσκα είναι υποχρεωτική σε: καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Επίσης, παραμένει υποχρεωτική για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, για τους επιβάτες και τους οδηγούς ταξί, για τους επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Επίσης, είναι απαραίτητη μέσα σε ανσανσέρ.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Η αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Τρέφεται από κάθε λάθος μας» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας είναι 150 ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αν και παρέπεμψε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, εντούτοις εκτίμησε ότι «είναι πολύ νωρίς». «Κατ’ εμέ είναι μακριά ακόμα ο χρόνος όπου ο αθλητισμός θα έχει γεμάτα γήπεδα», πρόσθεσε.