29 Ιούλιος 2020, 00:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούλιος 2020, 14:01

Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση μαθητής από δηλητηριώδη μανιτάρια

  • Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση μαθητής από δηλητηριώδη μανιτάρια
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αρχείο Δ. Τσιμπλίνα / STR)

Με ειδική πτήση αεροσκάφους, διασωληνωμένος και συνοδεία γιατρού, μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου στη Γερμανία ένας 16χρονος από το Βαρικό Φλώρινας που έπαθε δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το περασμένο Σάββατο, μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών.

Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου».

Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός με τον πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα ετοιμάζονται να πάρουν πρωτοβουλίες για συγκέντρωση χρημάτων ώστε να υποστηριχτεί η νοσηλεία του νεαρού μαθητή. Η μητέρα του, που το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στη Γερμανία, ήταν αυτή που δρομολόγησε τις ενέργειες ώστε να μεταφερθεί το παιδί της σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σπ. Κουταβάς.