28 Ιούλιος 2020, 21:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2020, 20:32

Η πυραυλάκατος «Καραθανάσης» εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)

  • Η πυραυλάκατος «Καραθανάσης» εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)
    Το νέο απόκτημα του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα (28/7) στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό της Πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Ταχέων Σκαφών επί του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο Γιάννης Καραθανάσης, γιος του πεσόντα αξιωματικού του ΠΝ κατά την κρίση των Ιμίων Χριστόδουλου Καραθανάση.

Παρόντες ήταν επίσης, ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου.

Επίσης, την τελετή παρακολούθησε ο πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, πρώην υπουργοί και συγγενείς των πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια.

Η πυραυλάκατος «Καραθανάσης» θεωρείται από τα πλέον προηγμένα πλοία του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

  • Φωτογραφίες: Πολεμικό Ναυτικό.