28 Ιούλιος 2020, 16:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2020, 16:31

Μηνυτήρια αναφορά για τη φωτιά στα Κύθηρα το 2017

  • Ζάκυνθος: Μάχη με τις φλόγες πάνω από το «Ναυάγιο» (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Λιότσιος και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του Δ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Ο Ευστ. Χαρχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάγκη ποινικής διερεύνησης όλων όσοι εμπλέκονται στις συγκεκριμένες συνομιλίες και γι' αυτά που ειπώθηκαν ότι το 2017 τα εναέρια μέσα στις φωτιές των Κυθήρων και της Μάνης δεν επιχείρησαν όπως θα έπρεπε κατόπιν προσωπικών διενέξεων στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος».


Ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης (φωτ. αρχείου: kythira.gr)

«Εμείς αναφέρουμε στη μηνυτήρια αναφορά τα πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί και είναι πραγματικότητα ότι υπήρξε λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων και αυτό το καταθέτουν όλοι οι Κυθήριοι και το έχουμε καταθέσει και εγγράφως», πρόσθεσε.

Ο Ευστ. Χαρχαλάκης είπε επίσης ότι στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται «η συσχέτιση της δικογραφίας με τις ηχογραφημένες συνομιλίες στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος με τη δικογραφία για τη φωτιά το 2017 στα Κύθηρα, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι εμπλέκονται και αν υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Τσιριγώτης.