28 Ιούλιος 2020, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2020, 15:32

Τι είπε ο Στέφανος Χίος στην πρώτη κατάθεση για την απόπειρα δολοφονίας

  • Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 33χρονου Σύρου για τρομοκρατία 3
    (Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Από τη μονάδα αυξημένης φροντίδας του ΚΑΤ στην οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται έδωσε σήμερα την πρώτη του κατάθεση ο Στέφανος Χίος σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του και ότι η επίθεση εναντίον του έγινε κατόπιν «ρεπορτάζ και αποκαλύψεων» που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα.

Επιβεβαιώνοντας τα όσα είδαν από χθες το φως της δημοσιότητας, είπε στους αστυνομικούς ότι τον πλησίασε ένας μαυροφορεμένος άνδρας όσο ακόμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, και ότι τον πυροβόλησε δύο φορές. Επίσης επανέλαβε ότι η ψυχραιμία του του έσωσε τη ζωή, καθώς απώθησε τον επίδοξο δολοφόνο του με την πόρτα του αυτοκινήτου, κάτι που τον έκανε να τραπεί σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν καρέ-καρέ βίντεο από κάμερες ασφαλείας και ταυτόχρονα αναζητούν το όπλο των εννέα χιλιοστών που, σύμφωνα με την κατάθεση του δημοσιογράφου, μπλόκαρε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ερωτηματικό παραμένει και αν ο δράστης χρησιμοποίησε σιγαστήρα, μιας και δεν υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων που να άκουσαν πυροβολισμούς.