28 Ιούλιος 2020, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούλιος 2020, 09:12

Μαφιόζικη επίθεση έξω από φούρνο στη Βούλα – Ποιος είναι ο στόχος

  • Μαφιόζικη επίθεση έξω από φούρνο στη Βούλα – Ποιος είναι ο στόχος
    (Πηγή: protothema.gr)

Στο παρελθόν του 50χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στην κοιλιά αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης χθες στις 21:30 έξω από φούρνο στη Βούλα, στη λεωφόρο Ευελπίδων, και ενώ μέσα στο κατάστημα βρίσκονταν πελάτες.

Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν το όχημα του θύματος που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του καταστήματος και πυροβόλησαν 14 φορές.

Ο 50χρονος είναι γνώριμος των Αρχών. Για ένα διάστημα το όνομά του ήταν στη λίστα με τους πιο σκληρούς της νύχτας, ενώ το 2002 είχε εμπλοκή στη μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την ΕΛΑΣ. Ως εκ τούτου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Για το κύκλωμα εκβιαστών ο 50χρονος δεν είχε συλληφθεί αλλά ήταν καταζητούμενος καθώς θεωρούνταν ότι ο ρόλος του ήταν πρωταγωνιστικός. Από το 2000 οπότε και «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών έγινε ο δολοφονημένος Βασίλης Στεφανάκος, το θύμα της επίθεσης στη Βούλα άρχισε να φεύγει σταδιακά από το προσκήνιο, χωρίς όμως να χάσει την επιρροή του στη νύχτα.

Αντιθέτως, επέλεξε περιοχές-φιλέτο της Αθήνας, όπως το Κολωνάκι, για «καθαρές» επιχειρήσεις, εμφανιζόμενος πλέον ως επιχειρηματίας.