27 Ιούλιος 2020, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2020, 14:12

Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και εκκλησίες

  • Κορονοϊός: Ανοιχτά τα μαγαζιά στις «κόκκινες» περιοχές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει σύντομα υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους πέραν των σουπερμάρκετ, εάν αυτό απαιτηθεί και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, άφησε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πέτσας: Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας εισηγήσεις ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι προς το παρόν το μέτρο είναι σε φάση εξέτασης και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε εμπορικά καταστήματα και εκκλησίες, όπου «βλέπουμε να υπάρχει συνωστισμός» όπως δήλωσε.

Σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού», τόνισε.

Για την είσοδο των τουριστών στη χώρα, ο Στέλιος Πέτσας διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση και εφαρμόζει νέα μέτρα, όποτε χρειάζεται. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι από αύριο μέχρι και τις 4 Αυγούστου όσοι ταξιδεύουν από Βουλγαρία και Ρουμανία μέσω αεροπορικών συνδέσεων θα πρέπει να δείχνουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.