27 Ιούλιος 2020, 13:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2020, 12:54

Πώς ο Τζόνσον προσπαθεί να πείσει τους Βρετανούς να αδυνατίσουν (βίντεο)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες να χάσουν «μερικά κιλά» παραθέτοντας το δικό του παράδειγμα για τη μάχη που έδωσε για να αδυνατίσει πριν νοσήσει από Covid-19, με στόχο να τους ενθαρρύνει να αθλούνται περισσότερο.

Η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε σήμερα την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με τη δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, μέσω της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και μέσω της κατάργησης των προσφορών «1+1» στα τρόφιμα.

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Υγείας Έλενα Γουέιτλι δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την Covid-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός.

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την Covid-19, φροντίζω σταθερά τη φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

«Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν στ’ αλήθεια άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος [...] και ξέρετε ήμουν υπερβολικά χοντρός», είπε ο Τζόνσον εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ.