27 Ιούλιος 2020, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2020, 11:26

Πώς ο Στέφανος Χίος γλίτωσε από την απόπειρα δολοφονίας

  • Πώς ο Στέφανος Χίος γλίτωσε από την απόπειρα δολοφονίας
    Κηλίδες αίματος στο δρόμο έξω από το σπίτι του Στέφανου Χίου στα Βριλήσσια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του ΚΑΤ νοσηλεύεται ο Στέφανος Χίος, ο οποίος στις 3 το πρωί δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Άγνωστος, που στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του, τον πυροβόλησε δύο φορές εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού. Η μία σφαίρα τραυμάτισε τον δημοσιογράφο στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η άλλη τον βρήκε στα πλευρά κοντά στην καρδιά.

Η ψυχραιμία του Στέφανου Χίου είναι αυτή που του έσωσε τη ζωή.

Μετά τον πρώτο πυροβολισμό που δέχτηκε, και ενώ ήταν ακόμα στο αυτοκίνητό του, ο δημοσιογράφος άνοιξε με δύναμη την πόρτα μπλοκάροντας το όπλο του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μόλις τον άκουσε να φωνάζει.

Μάλιστα, στη συνέχεια πήγε μόνος του με τη σύζυγό του στο Σισμανόγλειο, απ’ όπου έγινε η διακομιδή του στο ΚΑΤ. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας έχει αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη ελέγχεται υλικό από τις κάμερες στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος για να διαπιστωθεί εάν αν είχε δεχθεί απειλές και από ποιους. Άγνωστο παραμένει το πότε θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ο ίδιος.