27 Ιούλιος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούλιος 2020, 09:53

Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του

  • Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του
    (Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καρτέρι θανάτου είχαν στήσει στον Στέφανο Χίο άγνωστοι στα Βριλήσσια. Πηγές από την αστυνομία είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο δημοσιογράφος πυροβολήθηκε στις 3 τα ξημερώματα την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του – η μία σφαίρα τον τραυμάτισε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, άλλη μία τον βρήκε στα πλευρά κοντά στην καρδιά, ενώ δύο σημάδια από σφαίρες υπάρχουν και στο αυτοκίνητό του.

Οι δράστες ήταν δύο: ο ένας πυροβόλησε και ο δεύτερος φρόντισε για τη διαφυγή. Εάν το όπλο δεν είχε μπλοκάρει, λένε οι αστυνομικές πηγές, ενδεχομένως η κατάληξη να ήταν διαφορετική.

Ο Στέφανος Χίος πήγε αρχικά στο Σισμανόγλειο οδηγώντας ο ίδιος, και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ΚΑΤ. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη ελέγχεται υλικό από τις κάμερες στην περιοχή, ενώ αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε δεχθεί απειλές και από ποιους. Άγνωστο το πότε θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ο ίδιος.