26 Ιούλιος 2020, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2020, 14:18

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Ρας αλ-Άιν της Συρίας

  • Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Ρας αλ-Άιν της Συρίας
    Εικόνα από την Ρας αλ- Άιν (φωτ. αρχείου: EPA / STRINGER)

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ τους έξι άμαχοι, βρήκαν σήμερα τον θάνατο από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα στην πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( OSDH).

Το OSDH ανέφερε επίσης πως υπάρχουν 19 τραυματίες, μερικοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει άμεσα την ταυτότητα των δύο νεκρών αμάχων και του αυτουργού της επίθεσης.

Η πόλη που βρίσκεται στα τουρκοσυριακά σύνορα, στην επαρχία Χασακέ, ελέγχεται από την Τουρκία και τους Σύρους συμμάχους της, που στηρίζουν την επιθετική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο από τον τουρκικό στρατό στη βορειοανατολική Συρία για να εκδιωχθούν οι κουρδικές δυνάμεις κι επέτρεψε στην Άγκυρα να πάρει τον έλεγχο μιας λωρίδας συριακού εδάφους μήκους 120 χιλιομέτρων και βάθους περίπου 30 χιλιομέτρων, που εκτείνεται από την Ταλ Αμπάντ έως την Ρας Αλ-Άιν.

«Αυτή είναι η τρίτη έκρηξη σε τέσσερις ημέρες στη Ρας αλ-Άιν», τόνισε ο διευθυντής του OSDH Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Την Πέμπτη, τέσσερεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου «κοντά στο κτήριο της πολιτικής επιτροπής» της πόλης, πρόσθεσε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP.