26 Ιούλιος 2020, 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούλιος 2020, 08:35

Ένας νεκρός σε διαδήλωση Black Lives Matter στο Όστιν του Τέξας (βίντεο)

  • Το βίντεο με τους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας (πηγή: ppv/tahoe)

Ένα άτομο σκοτώθηκε όταν αρκετοί πυροβολισμοί έπεσαν εν μέσω μιας διαδήλωσης Black Lives Matter, στο κέντρο του Όστιν, στο Τέξας, χθες Σάββατο (25/7), ανέφεραν οι Αρχές.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια ενός Facebook Live, ακούγονται αρκετές βολές τη στιγμή που μια ομάδα περίπου 100 ατόμνων βάδιζαν και φώναζαν το σύνθημα «Γροθιές επάνω! Αντεπιτεθείτε».

Η αστυνομία του Όστιν και το τμήμα ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της πόλης επιβεβαίωσαν στο Twitter ότι ένα άτομο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Δεν υπήρξαν άλλοι θάνατοι ή πυροβολισμοί, σύμφωνα με το τμήμα ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, δεν δόθηκαν άμεσα άλλες λεπτομέρειες από την αστυνομία ή το τμήμα ιατρικών υπηρεσιών. Η αστυνομία ανέφερε ότι σύντομα θα παράσχει ενημέρωση για το περιστατικό.

Οι διαμαρτυρίες ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα πυροδοτήθηκαν παγκοσμίως μετά από τη δολοφονία, τον περασμένο Μάιο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε κατά την επιχείρηση σύλληψής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

  • Πηγή: Reuters.