25 Ιούλιος 2020, 23:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2020, 23:05

Βαλκανική μαφιόζικη βεντέτα πίσω από τη διπλή δολοφονία στην Κέρκυρα

  • Συνελήφθησαν οι δράστες που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια
    (Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ως συνέχεια της βεντέτας μεταξύ των μαφιόζικων οργανώσεων Σκάλιαρι και Καβάτσι βλέπουν οι ελληνικές Αρχές τη διπλή δολοφονία που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κέρκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ξεκαθάρισμα λογαριασμών επί ελληνικού εδάφους, μετά την εκτέλεση των Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη τον περασμένο Ιανουάριο – και οι δύο θεωρούνται αρχηγικά μέλη των Σκάλιαρι.

Οι νεκροί έξω από τη βίλα στην Κέρκυρα, στην περιοχή του Χαλικούνα, ήταν καταζητούμενοι από τις Αρχές του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο ένας ονομάζεται Άλαν Κόζαρ από το Μπαρ του Μαυροβουνίου και ο δεύτερος είναι ο Νταμίρ Χάτζιτς από το σέρβικο Ούζιτσε – οι δύο νεκροί της Βάρης ήταν φίλοι του Άλαν Κόζαρ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν νοικιάσει τη βίλα με πλαστά διαβατήρια πριν από τρεις μήνες. Οι εκτελεστές που τους περίμεναν στο πάρκινγκ χρησιμοποίησαν δύο όπλα και πυροβόλησαν τουλάχιστον 30 φορές προς την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού που δεν πρόλαβαν να βγουν από το νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι νεκροί και στις δύο πλευρές ξεπερνούν τους 40. Οι περισσότερες εκτελέσεις έχουν γίνει σε Σερβία και Μαυροβούνιο.

Ο πόλεμος θεωρείται ότι ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια εξαιτίας ενός φορτίου κοκαΐνης βάρους 200 κιλών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Μέχρι τότε η εγκληματική οργάνωση, που είχε δράση σε όλα τα Βαλκάνια, δρούσε ενιαία – στη συνέχεια διασπάστηκε σε Σκάλιαρι και Καβάτσι.