25 Ιούλιος 2020, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2020, 17:31

Το ψήφισμα από το 22ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

  • Το ψήφισμα από το 22ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
    (Φωτ.: 22ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Με την έκδοση του καθιερωμένου ψηφίσματος και με τη σύσκεψη για τη συνάντηση του 2021, ολοκληρώθηκε το φετινό (διαφορετικό) Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά. Με μειωμένο αριθμό συμμετεχόντων λόγω της πανδημίας, αλλά χωρίς να λείπει ο παλμός, νέοι και νέες ποντιακής καταγωγής απ’ όλη την Ελλάδα αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς.

Το 22ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων έγινε το διήμερο 18-19 Ιουλίου.

Σε ένα ακόμα ψήφισμα που εκδόθηκε από Συναπάντημα η πολιτική ηγεσία καλείται να θέσει ως προτεραιότητα το θέμα διεθνοποίησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
«Η αναγνώριση του εγκλήματος απ’ όλες τις χώρες και όλους τους διεθνείς οργανισμούς, δεν θα πάψει να αποτελεί αγώνα όλων ημών των νέων», τονίζεται.

Φέτος υπήρξε αναφορά και στην Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τέμενος. «Τραγικός και απειλή για τον παγκόσμιο πολιτισμό ο ηγέτης και το πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας που πήραν αυτή την απόφαση. Τραγικότεροι δε όσοι εκ των ηγετών τον στηρίξουν, ιδιαίτερα όσοι σιωπούν, ως υπηρέτες του παρόντος και των συμφερόντων τους, αγνοώντας τις επόμενες γενιές παράλληλα με το μέλλον του πολιτισμού στον κόσμο», αναφέρεται.

Τέλος, οι νέοι και οι νέες ποντιακής καταγωγής διαβεβαίωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τις συναντήσεις, με γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, λαμβάνοντας κάθε προληπτικό μέτρο. «Σε αυτή την εποχή που βαλλόμαστε πανταχόθεν, δρούμε υπεύθυνα και συνδράμουμε, στο βαθμό που μας αντιστοιχεί, στον έλεγχο της διάδοσης της νόσου Covid-19», καταλήγουν.

  • Χορηγός επικοινωνίας είναι το pontos-news.gr
Εκδηλωσεις