25 Ιούλιος 2020, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούλιος 2020, 12:52

Η ΠΟΕ για «Το κόκκινο ποτάμι»

  • Η ΠΟΕ για «Το κόκκινο ποτάμι»
    (Φωτ.: tvopen.gr)

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της απόφασης για τα γυρίσματα, στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της παραγωγής και παρείχε πολύτιμη βοήθεια οποτεδήποτε της ζητήθηκε», αναφέρει η ΠΟΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ολοκλήρωση της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι», η οποία ήταν βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και η κεντρική θεματολογία της εκτυλίχθηκε στη χρονική περίοδο πριν και κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η ΠΟΕ, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της την οποία υπογράφουν για το ΔΣ ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, «αναγνώρισε την σημαντική συνεισφορά που θα προσέφερε σε θέματα που εν πολλοίς αποτελούν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Παράλληλα, ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα ενός τμήματος του λαού μας, που καλύπτεται ακόμη από το πέπλο της άγνοιας».

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της σειράς, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που ανέδειξαν "Το κόκκινο ποτάμι" πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών».

Η ΠΟΕ, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί τον «τον αρχιτέκτονα της μεγάλης επιτυχίας», τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, τον συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη (στο ομότιτλο βιβλίο του οποίου στηρίχθηκε η δραματοποίηση της σειράς), το τηλεοπτικό δίκτυο Οpen και τον Ιβάν Σαββίδη για «την εμπνευσμένη ιδέα και την ολόπλευρη στήριξη του εγχειρήματος».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.