24 Ιούλιος 2020, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2020, 17:56

Παρέμβαση Κεραμέως για καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού εναντίον Αντετοκούνμπο

  • Παρέμβαση Κεραμέως για καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού εναντίον Αντετοκούνμπο
    Ο αστέρας του NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γεωργία Παναγοπούλου)

Άμεση έρευνα διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με καταγγελίες περί ρατσιστικού χαρακτηρισμού κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο διαδίκτυο από τον καθηγητή του ΕΚΠΑ και υπεύθυνο για την εκπαίδευση προσφύγων Κωνσταντίνο Καλέμη.

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι μόλις πριν από λίγο ενημερώθηκε και η ίδια για το θέμα και έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα.

Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του Κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του διεθνή μπασκετμπολίστα.

Να σημειωθεί ότι ο Αντετοκούνμπο, σε συνέντευξή του στο Bleacher Report, μιλώντας για τις δυσκολίες του να είσαι μαύρος στην Ελλάδα, είπε πως κάθε φορά που επέστρεφε σπίτι και δεν έβλεπε τους γονείς του, το πρώτο πράγμα που του ερχόταν στο μυαλό ήταν μήπως έχουν απελαθεί.

Με αφορμή αυτήν τη συνέντευξη στο αμερικάνικο δίκτυο, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, ο καθηγητής φέρεται να έκανε ορισμένα σχόλια στο διαδίκτυο που προκάλεσαν σάλο.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.