24 Ιούλιος 2020, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2020, 15:13

Μητσοτάκης: Όσα συμβαίνουν σημέρα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας (βίντεο)

  • Μητσοτάκης: Όσα συμβαίνουν σημέρα στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Η φετινή επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα βρίσκει όλο τον πλανήτη πολιορκημένο από την πανδημία και τη διεθνή οικονομία σε κραδασμούς, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων «απρόσκοπτης δημοκρατικής πορείας», που αποτελεί «τη μεγαλύτερη περίοδο ομαλότητας στην πρόσφατη ιστορία» της χώρας.

Ωστόσο, η 46η επέτειος, συμπληρώνει ο πρωθυπουργός, βρίσκει τον πλανήτη και «με ταραχοποιούς, όπως η Τουρκία, να απειλούν την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. Αλλά και προσβάλλοντας τον πολιτισμό του 21ου αιώνα, με πράξεις όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος».

Όπως τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, τα όσα συμβαίνουν αυτή την ημέρα στην Κωνσταντινούπολη, δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας. «Δεν έχουν ασφαλώς τη δύναμη να σκιάσουν την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Κηλιδώνουν, όμως, αξίες οικουμενικές. Γι’ αυτό και απαιτούν καταδίκη οικουμενική», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι ειδικά για εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η Αγία Σοφία είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ στις ψυχές μας. «Εκεί χτυπάει η καρδιά μας. Μετατρέποντας τη θλίψη σε δύναμη, ψυχραιμία και ενότητα. Γιατί η Αγία Σοφία υπάρχει ακριβώς για να μας ενώνει όλους, καλώντας μας να κοιτάμε μόνο ψηλά. Και έτσι θα μείνει για πάντα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη: