24 Ιούλιος 2020, 00:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούλιος 2020, 01:57

Σε ύφεση η φωτιά στην Κορινθία – Νύχτα επιφυλακής

  • Σε ύφεση η φωτιά στην Κορινθία – Νύχτα επιφυλακής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στις Κεχριές, απείλησε κατοικίες, ανάγκασε τους κατοίκους οκτώ οικισμών να εγκαταλείψουν την περιοχή και έκαψε ανυπολόγιστο αριθμό δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Επί ποδός παραμένουν οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ που είναι κατανεμημένες σε δεκαπέντε τμήματα.

«Έχουμε οργανωμένο σχέδιο και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση», σημείωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λόγω της φωτιάς οικισμοί εκκενώθηκαν, και χρειάστηκε η επέμβαση δέκα αεροσκαφών και δέκα ελικοπτέρων προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο των 30 χλμ. Στην περιοχή βρίσκονται 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Μετά από αίτημα του Δήμου Κορινθίων η ανατολική Κορινθία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.