23 Ιούλιος 2020, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2020, 21:57

Παρέμβαση Στυλιανίδη στη Βουλή υπέρ των Πόντιων παλιννοστούντων

  • Παρέμβαση Στυλιανίδη στη Βουλή υπέρ των Πόντιων παλιννοστούντων
    Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (πρώτος από δεξιά) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μέλος της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος χθες πήρε μέρος στη συνεδρίαση που είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τέμενος από την Τουρκία.

Αυτό που εισηγείται η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ έκανε παρέμβαση υπέρ των Πόντιων παλιννοστούντων ζητώντας να γίνει εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να υπάρξει η διόρθωση στον ασφαλιστικό νόμο ώστε να δικαιούνται σύνταξη και προνοιακό επίδομα όσοι είναι ανασφάλιστοι. Το όριο παραμονής στην Ελλάδα που έχει θέσει ο νόμος Κατρούγκαλου πετά απ’ έξω πάρα πολλούς ομογενείς τόσο από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ όσο και από τη Βόρειο Ήπειρο.

Επιπλέον, ζήτησε να γίνει ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων, μιας και λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας οι όροι τους είναι πλέον δυσβάσταχτοι.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Σάββα Αναστασιάδη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διερωτήθηκε: «Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, κύριε πρόεδρε, την αναγνώριση της Γενοκτονίας διεθνώς, όταν εμείς οι ίδιοι εδώ δεν σεβόμαστε, δεν στηρίζουμε και δεν αναγνωρίζουμε τους αγώνες και τις ανάγκες των συμπατριωτών μας Ποντίων;».