23 Ιούλιος 2020, 22:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2020, 22:05

Κόλαση φωτιάς στην Κορινθία – Στα 30 χλμ το μέτωπο (φωτο, βίντεο)

 • Φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας 2
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
 • Φωτιά στο Δίστομο Βοιωτίας
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
 • Μήνυμα από το 112 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Παρασκευή
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
 • Σε ύφεση η φωτιά στην Κορινθία – Νύχτα επιφυλακής
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
 • Κόλαση φωτιάς στην Κορινθία – Στα 30 χλμ το μέτωπο (φωτο, βίντεο)
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων (με τη συνδρομή και δέκα ελικοπτέρων και δέκα αεροπλάνων που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως), η φωτιά στην Κορινθία, που ξεκίνησε την Τετάρτη από τις Κεχριές, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη. Για δεύτερο 24ωρο κινδύνευσαν σπίτια με τις Αρχές να διατάσσουν την εκκένωση των οικισμών Ντράσσα και Ρυτό και την απομάκρυνση των κατασκηνωτών από το «The Ranch» στο Σοφικό.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Το πύρινο μέτωπο αναπτύσσεται σε περίπου 30 χιλιόμετρα, με πολλές διάσπαρτες εστίες – όλη την ημέρα οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς. Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κορινθίων η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά ζητήθηκε από την Ελλάδα η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus της ΕΕ για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων.

Στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι ρίψεις νερού θα ξεκινούν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας.

Στις Κεχριές Κορινθίας είχε εκδηλωθεί φωτιά και στις 9 Ιουλίου – κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη καταγγείλει ότι πρόκειται για εμπρησμό. Τα αίτια διερευνώνται από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.