23 Ιούλιος 2020, 20:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2020, 19:51

Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε ολόκληρη την Ελλάδα

  • Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε ολόκληρη την Ελλάδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Αλλαγή των ταχυδρομικών κωδίκων σε όλη την χώρα, παραπεμπτικά των εξετάσεων στα κινητά τηλέφωνα τα οποία θα μπουν εντός του Ιουλίου μέσα στο σύστημα, και απλουστεύσεις σε σχέση με αποζημιώσεις –όπως αυτές για ειδικά αιτήματα του ΕΟΠΠΥ–, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι την τελευταία φορά που άλλαξαν οι ταχυδρομικοί κώδικες ήταν το 1983. «Αυτή τη στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία», πρόσθεσε.

Φέρνοντας το παράδειγμα της Αγγλίας, εξήγησε ότι ο τύπος κωδικού που χρησιμοποιείται μπορεί να προσδιοριστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο, «με αποτέλεσμα να έχω πληροφορία για την ταχύτητα του ίντερνετ, να βοηθήσω τις εταιρείες κούριερ».

Αναφερόμενος στην άυλη συνταγογράφηση είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις δημιουργώντας ένα ψηφιακό δημόσιο, ένα ψηφιακό κράτος. Εκκρεμεί ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, πρέπει να χτίσουμε τα κατάλληλα πληροφοριακά συστήματα στα νοσοκομεία που πρέπει να διαλειτουργούν μεταξύ τους».

Επίσης, μίλησε για την τεχνολογική δυνατότητα που θα έχει η Ελλάδα με το 5G. Ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και θα προταθεί στην ΕΕ να γίνουμε η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο χρησιμοποιώντας τα χρήματα της δημοπρασίας για τεχνολογικές επενδύσεις. «Η δημοπρασία φάσματος του 5G θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του χρόνου και από το 2021 και μετά θα είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε κάλυψη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας», δήλωσε.