23 Ιούλιος 2020, 18:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2020, 18:11

Το Βερολίνο επιβεβαιώνει την παρέμβαση Μέρκελ σε Ελλάδα και Τουρκία

  • Το Βερολίνο επιβεβαιώνει την παρέμβαση Μέρκελ σε Ελλάδα και Τουρκία
    H υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (φωτ.: EPA / Martin Divisek)

Την παρέμβαση της Άνγκελας Μέρκελ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επιβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, κάνοντας λόγο για «μεγάλη εμπιστοσύνη» που απολαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές. «Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένα η καγκελάριος παρενέβη, ή εκλήθη να παρέμβει», εξήγησε.

Χθες η εφημερίδα «Bild» αποκάλυψε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος το βράδυ της Τρίτης απέτρεψε την τελευταία στιγμή ένα θερμό επεισόδιο.

«Το ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εντάσεις μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι εμφανές. Το ότι πριν από λίγο καιρό είχαμε μια ειδική περίπτωση μεταξύ δύο άλλων εταίρων στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Γαλλίας, είναι επίσης γνωστό», σημείωσε η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έχουν ανοιχτούς διαύλους με την Αθήνα και την Άγκυρα. «Αξιοποιούμε και αξιοποιήσαμε και κατά το παρελθόν τις επαφές μας, ώστε να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση», κατέληξε.