23 Ιούλιος 2020, 17:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2020, 19:48

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία – Νέες εκκενώσεις

  • Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία – Νέες εκκενώσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Μάχη με το χρόνο και τους δυνατούς ανέμους δίνουν για δεύτερη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Κεχριές Κορινθίας, όπου το πύρινο μέτωπο είναι εκτός ελέγχου, με πολλές διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς. Με εντολή του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Ντράσσα στο Γαλατάκι, το Ρυτό και το ράντζο-κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό.

Με έγγραφό του στο υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Κορινθίων ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένας πυροσβέστης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου με τραύμα στο κεφάλι.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των χειριστών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και των εθελοντών, εκτός από χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης στις φλόγες παραδόθηκε και ένα σπίτι στο χωριό Αλαμάνο το οποίο έχει εκκενωθεί.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Παρ’ ό,τι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος.

Ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή είναι ορατός από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, ακόμα και από τους Μολάους της Λακωνίας. Στη μάχη για την κατάσβεση είναι 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, δέκα αεροσκάφη και δέκα ελικόπτερα, τα δύο του στρατού. Τις προσπάθειες συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Αυτή είναι η δεύτερη φωτιά στις Κεχριές τον ίδιο μήνα. Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού. Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες ότι για τις εκκενώσεις των οικισμών χρησιμοποιήθηκαν οι καμπάνες των εκκλησιών και όχι ο αριθμός 112 που σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι ήδη σε λειτουργία.