23 Ιούλιος 2020, 13:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούλιος 2020, 13:18

Απόπειρα αντιγραφής στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών: Εξεταζόμενος εντοπίστηκε «καλωδιωμένος»

  • Απόπειρα αντιγραφής στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών: Εξεταζόμενος εντοπίστηκε «καλωδιωμένος»
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απόπειρα αντιγραφής με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων διαπιστώθηκε χθες, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, κατά τη διάρκεια των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς που έγιναν αντιληπτοί από τους επιτηρητές (στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικού Τομέα Αθηνών), ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας που ανέλαβε την ευθύνη των ανακρίσεων.

Ειδικότερα, ο ένας εξεταζόμενος υποψήφιος οδηγός εντοπίστηκε κυριολεκτικά «καλωδιωμένος» με ειδικό σύστημα επικοινωνίας μέσω του οποίου λάμβανε τις σωστές απαντήσεις καθώς και με δύο ανοικτά κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι είχε συνεννοηθεί εκ των προτέρων με σχολή εκπαίδευσης ώστε να λαμβάνει την ηλεκτρονική βοήθεια.

Ο δεύτερος υποψήφιος εντοπίστηκε μόνο με ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


(Φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

Ο Γιώργος Πατούλης ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό από τους αντιπεριφερειάρχες: Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λεωτσάκο, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλη Γιαννακόπουλο, και τον γενικό διευθυντή Ηλία Δόλγυρα.

«Μηδενική ανοχή»
Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για άλλη μια φορά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής απέδειξαν έμπρακτα ότι οι υπηρεσίες μας διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό που ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ήθος και αίσθημα ευθύνης. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παράνομων πράξεων, συναλλαγής και διαφθοράς».

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης, πριν από μερικές μέρες, παρουσία των στελεχών της διοίκησης και των αρμοδίων αντιπεριφερειαρχών, επιβράβευσε στελέχη που εργάζονται στη Διεύθυνση Μεταφορών, καθώς είχαν προχωρήσει στον εντοπισμό κρουσμάτων παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων.