22 Ιούλιος 2020, 23:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούλιος 2020, 23:06

Μητσοτάκης και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά – Τι είπαν για την Αγία Σοφία

  • Μητσοτάκης: Εάν η Τουρκία αρνηθεί να λογικευτεί, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να επιβάλουν ουσιαστικές κυρώσεις
    (Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα έδωσαν έμφαση «στην απαράμιλλη πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική σημασία του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας» και «σημείωσαν τη σημασία της διατήρησής της ως παγκόσμια κληρονομιά και σύμβολο ειρήνης και συνοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ με ρεπορτάζ από το πρακτορείο TASS, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες «εξέτασαν λεπτομερώς τη μελλοντική πρόοδο της ρωσοελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Σημείωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου της κοινής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της νομικής βάσης για μια διμερή σχέση».

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός επίσης συζήτησαν για το «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και για το «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών στην Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της επικοινωνίας, που λέγεται ότι έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, συζητήθηκαν ακόμη οι διμερείς σχέσεις, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.